In de kijker

Infoavond Hart&Huis

Ken of ben jij iemand met een groot hart voor kinderen en jongeren van 2,5 jaar tot 18 jaar?

Ken of ben jij iemand die iets kan betekenen voor onze jongeren en jongvolwassenen?

Ken of ben jij iemand die een kind een plekje wil geven tijdens de week, weekends en/of vakanties?  

Wil je meer info: Kom dan naar onze infoavond Hart&Huis

Wanneer: Dinsdag 10 oktober om 19u
Waar: In de hoofdzetel van de Wiekslag (Wetzerstraat 14/1 in Alken)

Meer informatie en inschrijven kan je hier

Een snoezelruimte voor Sprankel

Een snoezelruimte voor Sprankel. Dankzij de steun van Hart voor Limburg konden we in de kinderleefgroep Sprankel een snoezeluimte bouwen. Daar kan een kind zich even terug trekken om tot rust te komen als de drukte van het samen leven met 9 andere kinderen in dezelfde leefgroep even teveel wordt. Dank je wel, Hart voor Limburg !

Lees meer

Digitale hulpverlening in woord en beeld

Dankzij de steun van Cera konden we 4 tablets en tekensoftware aankopen om te gebruiken in gezinnen waar kinderen in onveiligheid leven. Met eenvoudige tekeningen wordt aan kinderen uitgelegd waarom er begeleiding is, wat de zorgen zijn en welke afspraken er gemaakt worden om het terug veilig te maken. Op hun beurt kunnen de kinderen zo ook duidelijk maken wat hen bezig houdt. En daarna kan het met 1 druk op de knop verspreid worden naar alle mensen die erbij betrokken zijn. Er wordt druk geoefend door de begeleiders om het heel binnenkort ook in de gezinnen te kunnen gebruiken. Dank je wel, Cera!

Lees meer

Congres: van Geweldloos Verzet naar Nieuwe Autoriteit

Op 11 en 12 september is het weer zover! Dan organiseren we voor de 4de keer een congres over nieuwe autoriteit en geweldloos verzet. Schrijf je in via www.dewiekslag.be/congres

Lees meer