In de kijker

Ons nieuwe werkingsverslag is klaar!

Elk jaar maken we een verslag over de werking van de Wiekslag doorheen het afgelopen jaar. Hierin vind je een overzicht terug van de belangrijkste dingen die er gebeurden in het afgelopen jaar zoals ons congres over geweldloos verzet dat we al voor de vierde keer organiseerden, ons jaarthema Positieve Herori├źntering, de steun die we voor Hart&Huis kregen van de Warmste Week, de zorg voor onze medewerkers in de vorm van een complimentenmaand en natuurlijk ook wat cijfermateriaal.

Wil je het graag helemaal lezen, dat kan door een klik op de knop hieronder. Veel leesplezier!

Een snoezelruimte voor Sprankel

Een snoezelruimte voor Sprankel. Dankzij de steun van Hart voor Limburg konden we in de kinderleefgroep Sprankel een snoezeluimte bouwen. Daar kan een kind zich even terug trekken om tot rust te komen als de drukte van het samen leven met 9 andere kinderen in dezelfde leefgroep even teveel wordt. Dank je wel, Hart voor Limburg !

Lees meer

Digitale hulpverlening in woord en beeld

Dankzij de steun van Cera konden we 4 tablets en tekensoftware aankopen om te gebruiken in gezinnen waar kinderen in onveiligheid leven. Met eenvoudige tekeningen wordt aan kinderen uitgelegd waarom er begeleiding is, wat de zorgen zijn en welke afspraken er gemaakt worden om het terug veilig te maken. Op hun beurt kunnen de kinderen zo ook duidelijk maken wat hen bezig houdt. En daarna kan het met 1 druk op de knop verspreid worden naar alle mensen die erbij betrokken zijn. Er wordt druk geoefend door de begeleiders om het heel binnenkort ook in de gezinnen te kunnen gebruiken. Dank je wel, Cera!

Lees meer

Congres: van Geweldloos Verzet naar Nieuwe Autoriteit

Op 11 en 12 september is het weer zover! Dan organiseren we voor de 4de keer een congres over nieuwe autoriteit en geweldloos verzet. Schrijf je in via www.dewiekslag.be/congres

Lees meer