Hart en Huis

Hart en Huis wil kansen geven aan kinderen die in een leefgroep van de Wiekslag verblijven om een plek te hebben in een gezin.

Dit voor kinderen die niet voltijds terecht kunnen bij hun ouders. 

Voor sommige kinderen zal dit een plek zijn in een speelgezin. Een kind gaat naar een speelgezin voor enkele uren of een dag om er te spelen of het blijft sporadisch logeren.

Dit kan een plek zijn in een speelgezin zijn waar het kind periodes van enkele uren naartoe gaat om er te spelen of sporadisch blijft logeren.

Voor onze jongeren en jongvolwassenen zijn we hard op zoek naar mensen die iets willen betekenen. Dit kan zijn in de vorm van gezellig samen gaan shoppen of gaan voetballen, samen een leuke activiteit doen of een gezin waar de jongere af en toe kan gaan chillen, kortom verbinding creëren. … dit alles op maat van jou en de jongere.

Met Hart en Huis bieden we intensieve begeleiding om dit zo goed mogelijk te ondersteunen. 

 

Ken of ben jij iemand met een groot hart voor kinderen en jongeren van 2,5 jaar tot 18 jaar? 


Ken of ben jij iemand die iets kan betekenen voor onze jongeren en jongvolwassenen?

Ken of ben jij iemand die een kind een plekje wil geven 

tijdens de week, weekends en/of vakanties?   

Laat het ons weten! 

We stemmen af met jou en je gezin hoe vaak en hoe lang je een kind kan opvangen.  

Je krijgt warme, begeleidende ondersteuning vanuit de Wiekslag.  

 

"Wij kijken uit naar gezinnen die hun hart en huis willen openen voor één van de kinderen/jongeren die in de Wiekslag verblijven” 

 

Lees hier het verhaal van Mila 

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen, schrijf je dan in voor onze infoavond op 10 oktober 2023 om 19u in de hoofdzetel van de Wiekslag (Wetzerstraat 14/1 in Alken):