Meisjesgroep

verblijf aanvullend op thuisbegeleiding

leefgroep voor 10 meisjes vanaf 12 jaar

Zes uur in de ochtend, de eerste wekker loopt af. De nachtbegeleidster is druk in de weer met het ontbijt. De meisjes komen een voor een aan tafel en maken hun lunchpakket. Daarna vertrekken ze met de bus of de fiets naar school of op stage.

"Ik vind het heel leuk dat we als ouders uitgenodigd worden op de BBQ die de meisjes in de zomer organiseren." (moeder van Diana)

Na school is er tijd voor een versnapering en worden de verhalen van die dag gedeeld. Om 17u30 eten we samen en daarna doen we de huishoudelijke taken. Gelukkig is er ook een afwasmachine.

's Avonds maakt iedereen huiswerk en waar nodig helpt de begeleiding. Tussen 21u30 en 22 uur gaan de meisjes slapen. Elk meisje heeft haar eigen kamer waar ze een persoonlijke toets aan mag geven.

Op woensdag krijgt iedereen zakgeld dat kan gebruikt worden voor iets persoonlijks (belwaarde, kleding, een uitstap, …). Vanaf 16 jaar worden zij aangemoedigd om tijdens weekends en schoolvakanties een centje bij te verdienen. 

De meisjes blijven hun hobby’s beoefenen of zoeken naar een nieuwe vrijetijdsbesteding. Wij stimuleren dat zij dit in hun eigen omgeving kunnen opnemen indien dit haalbaar is.

We organiseren ook groepsactiviteiten zoals zwemmen, gezelschapsspelletjes, bowlen, een hondenwandeling, …

Tijdens de schoolvakantie slapen we wat langer. Af en toe doen we ook een daguitstap (stadsbezoek Antwerpen, pretpark, stevige wandeling en picknick, …). Wie wil kan zich inschrijven voor een zomerkamp. Jaarlijks trekken de meisjes erop uit voor een vakantie met de groep.

Verblijf in de leefgroep biedt ondersteuning voor ouders en hun kind(eren) zo lang dit noodzakelijk is. Daarom is thuisbegeleiding een belangrijk onderdeel van onze hulpverlening.

Tijdens de wekelijkse gesprekken met onze begeleiders, werken we samen aan de doelen van het gezin zodat ze terug in hun kracht komen te staan. 

Alle leden van het gezin en hun netwerk worden betrokken tijdens het begeleidingstraject.