Jongensgroep

verblijf aanvullend op thuisbegeleiding

leefgroep voor 10 jongens vanaf 12 jaar

De jongens komen uit bed gestommeld en schuiven aan bij de ontbijttafel. De nachtbegeleider zet de radio een beetje zachter en helpt de brooddozen te vullen. Daarna vertrekken de jongens naar school of op stage.

Na school ontvangen we de jongeren met iets lekkers (een fruitsla, een verse tas soep, …). Even tijd voor ontspanning om daarna aan het huiswerk te beginnen. Om 18 uur schuift iedereen aan tafel voor een lekkere warme maaltijd.

's Avonds is er tijd voor een gezelschapsspel, een serie of film, we doen iets sportiefs, …

Tegen bedtijd gaat iedereen naar zijn kamer.

Elke jongen heeft een eigen kamer waar hij een persoonlijke toets aan mag geven.

Op maandag krijgen de jongens zakgeld dat ze kunnen gebruiken voor iets persoonlijks (belwaarde, kleding, een uitstap, …). Jongens vanaf 15 jaar worden aangemoedigd om tijdens weekends en schoolvakanties een centje bij te verdienen. 

Jongeren blijven hun hobby’s beoefenen of zoeken naar een nieuwe vrijetijdsbesteding. Wij stimuleren dat zij dit in hun eigen omgeving kunnen opnemen indien dit haalbaar is.

Tijdens de schoolvakantie gaan we regelmatig op uitstap en organiseren we verschillende activiteiten. Jaarlijks gaan we een week op vakantie met de groep.

Verblijf in de leefgroep biedt ondersteuning voor ouders en hun kind(eren) zo lang dit noodzakelijk is. Daarom is thuisbegeleiding een belangrijk onderdeel van onze hulpverlening.

Tijdens de wekelijkse gesprekken met onze begeleiders, werken we samen aan de doelen van het gezin zodat ze terug in hun kracht komen te staan. 

Alle leden van het gezin en hun netwerk worden betrokken tijdens het begeleidingstraject.