de Ark

dagbegeleiding aanvullend op thuisbegeleiding

dagbegeleiding voor 10 kinderen tussen de 6 en 18 jaar

Half vier, de school is uit en de kinderen komen toe in de Ark. De begeleiders heten elk kind welkom. Er heerst een gezellige drukte: jassen aan de kapstok, boekentassen klaar om straks huiswerk te maken, ...

In de Ark begeleiden we 10 jongens en meisjes tussen 6 en 18 jaar na de schooluren. Alle kinderen gaan 's avonds terug naar huis.

Zowel in groep als individueel gaan we aan de slag met de vooropgestelde doelen uit het plan. De focus ligt op de ontwikkeling van het kind.

De kinderen worden begeleid door een team van medewerkers. 

Terwijl we luisteren naar de verhalen van die dag zorgen we voor wat lekkers (en gezond) te eten en te drinken. Hierna beginnen we met het huiswerk. Er is tijd om te spelen terwijl een warme maaltijd bereid wordt. Na het eten nog even spelen of opruimen en dan worden de kinderen rond 19 uur opgehaald door ouders.

Tijdens de schoolvakanties komen de kinderen tussen 9 en 17 uur naar de Ark. We doen dan veel activiteiten.

Indien kinderen een hobby hebben, vinden we het belangrijk dat ze die blijven uitoefenen. Ook (sport)kampen, daguitstapjes en vakanties met het gezin kunnen na overleg doorgaan.     

Ook in de zomervakantie spreken we de ouders bij breng- of haalmomenten en gaan we wekelijks op huisbezoek.                        

Dagbegeleiding in groep is een tijdelijke ondersteuning voor ouders en hun kind(eren).Daarom is thuisbegeleiding een belangrijk onderdeel van onze hulpverlening.

Tijdens de wekelijkse gesprekken met onze begeleiders, werken we samen aan de doelen van het gezin zodat ze terug in hun kracht komen te staan. 

Alle leden van het gezin en hun netwerk worden betrokken tijdens het begeleidingstraject.