Welkom in 17+

leefgroep

De vogeltjes fluiten en de zon komt op. Je hoort beweging in huis. De nachtbegeleider zet koffie en de ontbijttafel staat klaar. De jongeren schuiven aan tafel en vertrekken dan met de bus of de fiets naar school of naar het werk.

In 17plus verblijven 10 jongens en meisjes vanaf 17 jaar. De jongeren worden begeleid door een team van medewerkers. 

Na school ontvangen we de jongeren met iets lekkers (een fruitsla, een verse tas soep, …). Even tijd voor ontspanning om daarna aan het huiswerk en huishoudelijke taken te beginnen.

Na het koken, de afwas, de kamerpoets of het opvolgen van de was zorgen we voor een ontspannen avond. Er kan een gezelschapsspel gespeeld worden, we kijken samen naar een serie of film, we doen iets sportiefs, …

Om 22.30u is het tijd om de dag af te sluiten. Alle jongeren gaan slapen. 

Elke jongere heeft een eigen kamer waar hij of zij een persoonlijke toets aan mag geven.

Op maandag krijgen de jongeren zakgeld dat ze kunnen gebruiken voor iets persoonlijks (belwaarde, kleding, een uitstap, …). Om geld bij te verdienen en wat te sparen doen onze jongeren vakantiewerk tijdens weekends en schoolvakanties. 

Jongeren blijven hun hobby’s beoefenen of zoeken naar een nieuwe vrijetijdsbesteding. 

Tijdens de schoolvakantie gaan we regelmatig op uitstap en organiseren we verschillende activiteiten. Jaarlijks gaan we een week op vakantie met de groep.